Atoklimpen – Skalmodal

550 fallhöjdsmeter rätt upp i himlen, vad över bäckar, gränsmarkeringar, kamvandring, bäckraviner, blomsterängar, en stuga om man vill bo inne och ledrösen men ingen stig. Lägger man sedan till fantastiska vyer. Snudd på fjordlandskap och magiska tältplatser. En vandringsled på över 1000 meters höjd, (ca 1200). Klart vatten överallt och en massa mygg. En stuga full med namn i gästboken från vandrare som går gröna bandet. Vackraste leden som just nu kräver erfarenhet innan den nya ”Södra Lapplandsleden” blir klar. Vandringen avslutas med stiglöst spankulerande på en fjällrygg i en halvmil! En fjällrygg med branta stup på bägge sidorna. Atoklimpen till Skalmodal. Denna vandring kommer bli mångas favorit. God tur! 🙂

Publicerad av samhedman

Fotograf och skribent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: